Bemutatkozunk – a HeelGood fejlesztői csapata

Az ötlet kitalálója – Czifra Anna

Attalai Zita

Czifra Anna két kisgyermek édesanyja, emellett egy nagyobb magazinkiadó munkatársaként állandó rohanásban éli a mindennapjait.

Anna fejében azután született meg a HeelGood ötlete, miután elege lett abból, hogy autóvezetés során csak váltócipővel tudta elkerülni az autókárpit okozta sérüléseket, amit szörnyen macerás fel-, levenni és tárolni az autóban. Ezenkívül mindig dilemmát okozott számára, hogy visszacserélje-e a „rendes” cipőjét, amikor csak be kellett ugrania a benzinkútra kifizetni a tankolást, vagy el kellett intéznie egy gyors bevásárlást a szupermarketben a váltócipőjében, ami egyáltalán nem illett a ruhájához.

Az ötlet megszületése után nyitott szemmel járva arra lett figyelmes, hogy ez sok nőnek és férfinak problémája. Igényes és ápolt külsejű nők és férfiak cipőjén is sérült, kopott a sarok- illetve kéregrész. 

Így nem volt már kérdés számára, hogy az ötletet megvalósítja, megoldást kínálva a sokakat érintő problémára. Hasonlóan az okostelefonok tokjához, ami amellett, hogy megóvja, még trendibbé is varázsolja a telefont.

A HeelGood ötlete egyszerűnek tűnhet, de jelenlegi formája, és anyaghasználata egy hosszas és komoly kutatási és termékfejlesztési munka eredménye. Az ötlet arra a problémára kínál megoldást, hogy a mindennapi vezetés során megóvja a lábbeliket a kopástól, sérülésektől és szennyeződésektől. Termékünk tervezése során fontosnak tartottuk, hogy szerepén felül a megjelenése is stílusos legyen, ezért megbíztuk Attalai Zita designert, hogy ötletünket öntse formába és tervezze meg számunkra a HeelGood cipősarokvédő legszebb és legjobb minőségű változatát..

Designerünk – Attalai Zita

Attalai Zita
Foto: Papp Schneider Photography

Attalai Zita a HeelGood elasztikus cipővédő termék formatervezője a könnyűipari formatervezésben több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, így nagy rálátással és tapasztalattal tudott a Heelgood termékek formatervezéséhez kezdeni. Az ötletgazda igényei alapján a termék kitalálásától kezdve Ő vezette a termékfejlesztéssel kapcsolatos folyamatokat a végleges vizuális arculati megjelenésig.

Az elmúlt években nemzetközi hírnévre tett szert a cipő-formatervezés terén mind cipőszobraival, mind a konfekció tervezés területén. Cipőszobrai képzőművészeti tárgyak, híres európai múzeumok kortárs gyűjteményében megtalálhatóak. Világszerte több múzeumban szerepelt kiállításokon, számos szakkönyv foglalkozik munkásságával. 2006-ban Németországban a Pirmasens Shoe Design Award első helyezettje lett.

Pályájának egyik izgalmas feladata volt a Heelgood cipősarokvédő megtervezése. A cipő műfajhoz szorosan kapcsolódó műanyagipari formatervezési feladat kiemelkedő kihívás volt számára, mivel a tervezői alkalmazkodó készségét tette próbára. Úgy érzi, hogy a csapattal együtt dolgozva egy remek eredmény született és a Heelgood terméket a nagyközönség örömmel és megelégedéssel fogja használni.

A pénzügyek szakértője – Vidák Péter

Attalai Zita

Vidák Péter, az ötletgazda Czifra Anna férje, a projekt pénzügyi felelőse, közel 25 éves bankszakmai tapasztalattal rendelkezik. A projekt során a legfontosabb feladata egy kreatív, szárnyaló termékfejlesztési és termékbevezetési folyamatban a realitások talaján maradva menedzselni a pénzügyeket. Ez nem mindig volt könnyű, hiszen a termékfejlesztés közel 5 éves időtartama során egyaránt voltak hullámvölgyek és túlzott optimizmusra okot adó sikeres periódusok is. Szerencsére a termék piacra kerülését követően a sikerek a meghatározók, azonban egy formatervező és egy kreatív ötletgazda mellett mindig fontos a kontroll, hogy a csapatban valaki mindig két lábbal a földön álljon (természetesen cipőjén Heelgood sarokvédővel).

Első évünk sikereiből

Webshop indítása (2019 április)

Együttműködés 2019 év végétől a Douglas hálózatával
🔺 22 bolt + online
🔺 4 hónap alatt kiegészítő kategóriában a TOP10 termékek között

Glamour Napok Promóció (tavasz, ősz)
🔺 naponta 200db megrendelés

Magyar Formatervezési Díj 2019
🔺 bekerültünk a 19 legkiemelkedőbb színvonalú pályamű közé
🔺 megjelenés a Katalógusban és a kiállított pályaművek között

Red Dot Award – nemzetközi formatervezési díj 2020
🔺 megkaptuk a nemzetközi product design díjat

BigSEE Product Design Award 2020 – nemzetközi formatervezési díj 2020